Telepeink

Magyarországon a hagyományos baromfitartásnak régre visszanyúló hagyományai vannak, szigorú szabályozás mellett újra elterjedt a szabadtartású baromfinevelés. A megnevezés hallatán nem egy teljesen új rendszerre kell gondolni, hanem a régi, hagyományos baromfihizlalás új, szabályozott keretek között történő alkalmazására.

A szabadtartás lényege egy kétfázisú nevelési rendszer, ahol az előnevelés ideje alatt a madarakat zárt épületben tartjuk, majd az ezt követő időszakban a nevelés többnyire zöld növénytakaróval fedett szabadkifutós területre alapozott. A szabadtartásos baromfinevelésben összekapcsolódó hagyományos tartás és korszerű nevelési technológia mellett a kívánt végtermék csak szigorú minőségi takarmányozással valósítható meg.

A szabadtartásos baromfitartási és takarmányozási programok lehetőséget kínálnak a kereskedelmi méretű, de nem iparszerű körülmények között gazdálkodók számára, hiszen ez nem más, mint a hagyományos háztáji gazdálkodás alternatív formája. A szabadtartásos baromfi nevelés lehetőséget teremt a meglévő háztáji gazdálkodás hagyományainak felhasználására és annak továbbvitelére. Magyarországon a szabadtartású baromfinevelés népszerűségét növelheti, hogy nem igényel jelentős beruházást, viszont nem nélkülözheti a jó tartási körülményeket, az állatok igényeit biztosító tartástechnológiát, és az állategészségügyi, illetve járványvédelmi előírások szigorú betartását.

Az évek során több telephelyet is vásároltunk, jelenleg következő saját tulajdonú és bérelt telephelyeken termelünk:

Központi telep, takarmánykeverő üzem, Mélykút Malom u. 12: A mélykúti központi telep egyben a takarmánykeverő üzem. A telephely központi irodaként is működik. Az ingatlan részben belterületen, részben külterületen fekszik a hozzá tartozó földterület mérete közel 15000 m2. A telephely teljes egészében körülkerített.

Baromfitelep Mélykút Kúriák Dűlő

A külterületi baromfinevelő telephez tartozó földterület körbekerített, mérete 25.299 m2. Az ingatlanon 5 jó állapotú, 1998-ban teljesen felújított és átépített ól fekszik, melyek a legkorszerűbb számítógép vezérlésű technológiával (etetés, itatás, fűtés, szellőztetés) vannak felszerelve.

2005-ben AVOP pályázati pénzből a telep felújításra került.

Törzskacsa Kisszállás

Az ingatlan 5 telekből áll, melyek összes területe 88.769 m2, teljes körbekerített. A földterületen 12 ól és 6 egyéb épület található, hagyományos technológiával felszerelve. Az épületek felújított állapotban vannak. Felújítása 2005-ben AVOP pályázati pénzből történt meg.

Törzskacsa Kunfehértó:

A telep 5, fizikailag külön álló külterületi telekből és a rajtuk található összesen 10 db jó fizikai állapotban található baromfinevelő épületből áll, korszerű technológiával felszerelve. A telkek egymáshoz viszonyított távolsága néhány 100 méter. Minden ingatlan egyenként körül kerített, az összesített telekméret 50.146 m2.

Törzskacsa és keltető üzem Tompa

A telkek összesített alapterülete 142.772 m2, teljesen bekerítve. A területen 22 különböző épület található, melyek közül legnagyobb értékű a részben felújított és korszerűsített keltető üzem, a többiek túlnyomó többsége törzskacsa állomány tartására szolgál. Az épületek többsége a 2006-os felújítás után kiváló fizikai állapotúak.

Baromfitelep Császártöltés

A teljesen bekerített ingatlan 97.536 m2 területű, melyből a  telepen belül található erdő művelési ágú 17.467 m2 területű földrészlet Kiss István és Balogh Zoltán tulajdonában áll. A területen 12 db teljesen felújított baromfinevelő épület, valamint szociális és egyéb kiszolgáló épületek találhatók.

Baromfitelep Mátételke

A közel 10 ha, közepes műszaki színvonalú telepet 2007-ben vásároltuk. Kacsa, és lúd szülőpárok tartására hasznosítjuk.

Janka majori Baromfitelep Mélykút

2007-ben került megvásárlása a lúd szülőpár tartására alkalmas telep, mely összesen 1 ha alapterületű.

Ruzsai Baromfitelep

Az összesen 98.785 m2 összterületű telepen összesen 12 db 1500 nm-es baromfiól található, ahol jelenleg pecsenyekacsa nevelés történik. A telepet 2007-ben vásároltuk végrehajtási eljárás során, előnye, hogy tetszőlegesen bővíthető, hiszen a szomszédos területek is cégcsoportunk érdekeltségi köréhez tartoznak. 2014-ben pályázati pénzből bővítettük.

Üllési Baromfitelep

Pecsenyekacsa nevelése folyik a telepen, melyet a ruzsai ingatlanokkal együtt vásároltunk. Összesen 8440 nm hasznos alapterülettel bír, melyek jó műszaki állapotúak.

Víziszárnyas telep Mélykút

2007 év végén vásároltuk meg az egykori sertéstelepet, melyben sovány liba nevelése folyik.

A telep infrastruktúrája kiváló. Szomszédságában található a cég központi trágyatárolója.